Skip to main content

Profielfoto van Renske Prinsen

Team

Renske Prinsen

  • Gedragswetenschapper Onderwijs & Zorg
  • Orthopedagoog
  • 06 14 00 30 34
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Werkdagen:
    Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag
Er zijn áltijd kansen en mogelijkheden om iets te verbeteren!

Werkterrein bij IJsselgroep / Specialismen

Het grootste deel van mijn werkdag ben ik bezig met verschillende werkzaamheden binnen de dyslexiezorg. Gedurende het diagnostiekproces houd ik mij bezig met het beoordelen van aangeleverde leesdossiers, het uitvoeren van intakes en het afnemen van de dyslexieonderzoeken. Naast de diagnostiek ben ik ook als dyslexiebehandelaar werkzaam op scholen in (de omgeving van) Doetinchem. Een waardevolle aanvulling voor mijn rol als gedragswetenschapper dyslexie senior! In die rol begeleid en ondersteun ik namelijk collega's bij zowel het diagnostiek- als behandelproces. Daarnaast ben ik binnen Sociaal Domein Achterhoek als orthopedagoog nauw betrokken bij de samenwerking tussen drie zorgaanbieders in de Achterhoek. Naast de dyslexiezorg ben ik eveneens werkzaam binnen de (S)GGZ, waar ik mij vooral richt op het uitvoeren van de diagnostiek. Als mijn agenda het toelaat, ben ik ook als behandelaar betrokken bij een behandeltraject binnen de (S)GGZ. Tot slot heb ik al enige tijd de grote eer om als stagebegeleider een orthopedagoog in opleiding te begeleiden.

Wat bevalt jou aan het werken bij IJsselgroep?

Sinds november 2017 ben ik werkzaam bij IJsselgroep. Destijds gestart als dyslexiebehandelaar, waarna ik mij verder heb mogen ontwikkelen in de dyslexiezorg en de (S)GGZ. Juist de afwisseling binnen IJsselgroep maakt mijn werkdag waardevol en geeft mijn dag betekenis. Iedere dag heb ik nauw contact met kinderen, hun ouders en de scholen. Samen met hen ben ik dagelijks op zoek naar mogelijkheden en kansen om iets te verbeteren (en die zijn er altijd!). Ik probeer daarbij (creatief) te denken in oplossingen. Leren van én met elkaar, zowel van en met kinderen, ouders en scholen als van en met collega's!

Privé

Om te ontspannen na een drukke werkdag ben ik graag buiten aan het wandelen, verslind ik (kinder)boeken, kraak ik graag mijn hersenen door middel van Japanse puzzels én zoek ik bovenal de gezelligheid en ontspanning op met mijn gezin, familie en vrienden.