Skip to main content

Behandelingen

Rouw

Een overlijden van een familielid of gezinslid is heel heftig en het kost vaak veel tijd om dit te kunnen verwerken en een plek te geven. Verwerken doet iedereen op zijn of haar manier. Soms is extra ondersteuning gewenst.

Het verwerken van een overlijden doet iedereen op zijn of haar manier. De één is boos en vindt het vooral oneerlijk, de ander is juist verdrietig, moet vaak huilen en mist diegene vaak. Soms voel je misschien ook wel meerdere dingen tegelijkertijd.

Hoeveel tijd je nodig hebt om een verlies te verwerken, verschilt erg per persoon. Sommige kinderen of jongeren merken na een tijdje dat ze zich iets beter voelen. Ze vinden dan een manier om weer verder te gaan. Dit betekent niet dat je geen verdriet of pijn meer voelt of diegene niet meer mist, maar vooral dat je merkt dat je wat minder vaak geraakt wordt door je emoties.

Extra ondersteuning

Soms vinden mensen het echter lastig om weer door te gaan met hun dagelijkse bezigheden. Het is dan bijvoorbeeld moeilijk om naar school te gaan, je op taken te concentreren, iets met vrienden te ondernemen of om naar je sport of hobby te gaan. Het kan dan fijn zijn om een tijd wat extra ondersteuning te krijgen en met iemand te praten over je verlies. Zo leer je je emoties beter begrijpen en het verlies meer een plek te geven.

Behandeling

Afhankelijk van de hulpvraag bekijken we welke vorm van behandeling het beste past bij u en uw kind.

Bekijk hier de locaties

Wanneer kan ik starten

Ik wil mij aanmelden

Meer informatie

Heb je vragen of wil je in gesprek over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met Brigitte Blom, Elke Demirtas of Annelies Caron.