Skip to main content

Ouders

Heeft jouw kind/jongere extra aandacht nodig? Laten wij dan samen de volgende stap zetten. Als ouder ben je belangrijk. Je hebt een belangrijke rol bij het stimuleren, uitdagen en helpen van jouw kind.

Het hele systeem

Jeugdpraktijk IJsselgroep richt zich waar nodig op het hele ‘systeem’ van het kind. Dit betekent dat wij ook de omgeving en onderlinge relaties tussen het kind, ouders, school en het netwerk meenemen om integraal een positieve impuls te geven.

Ouders

Ouders zijn belangrijke spelers bij de begeleiding. Logisch dat wij ze betrekken bij de behandeling van hun kind. Ouders leren dan ook hoe zij hun kind kunnen stimuleren, uitdagen en ondersteunen. Ouders zijn belangrijk: het zijn vaak de ‘kleine dingen’ die een groot verschil maken.

School

Kinderen leren veel tijdens de behandeling. Hierbij is het belangrijk dat zij dit op school kunnen toepassen en dat zij hierin door leerkrachten worden ondersteund. Kinderen kunnen hierdoor sneller positieve verandering en succes ervaren. Dit maakt de begeleiding veel krachtiger. Uiteraard gebeurt dit in overleg en alleen met toestemming van de ouders.

Netwerk

Als de (thuis)situatie erom vraagt, schakelen wij met maatschappelijk werk, jeugdhulp, wijk- en overlegteams en diverse zorgverleners in een regio. Gericht op een zo sterk mogelijke verbinding tussen zorg en onderwijs.

Aanmelden via handig stappenplan voor ouders

Wil je weten hoe je jouw kind kunt aanmelden? Voor ouders is er een handig stappenplan voor zowel de vergoede dyslexiezorg als de GGZ. Ontdek hoe het werkt: in 7 eenvoudige stappen van aanmelding naar behandeling.

Groepsbehandelingen

Benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om groepsbehandeling? We hebben ze voor je op een rij gezet. Benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om groepsbehandeling? We hebben ze voor je op een rij gezet.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je in gesprek over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met Brigitte Blom, Elke Demirtas of Annelies Caron.