Skip to main content

Van aanmelden tot behandeling

Stappenplan vergoede zorg

Wil je (vergoede) jeugdhulp aanvragen voor jouw kind? Dan geeft het onderstaande overzicht je een beeld van de route: in 7 stappen van aanmelden naar vergoede zorg. Komt jouw kind niet in aanmerking voor vergoede zorg? Start ook dan de digitale aanmelding en neem contact op met het secretariaat.

Informeren

Vraag je je af of jullie hulpvraag past bij de dienstverlening van IJsselgroep? Neem dan contact met ons op: 088 – 093 15 15 of via pdij@ijsselgroep.nl

Meld je aan

Vul op onze website het digitale aanmeldingsformulier in. Hiermee start je formeel de aanmeldprocedure. Deze digitale aanmelding geeft geen garantie dat jouw kind ook in aanmerking komt voor vergoede zorg. Vul de verplichte gegevens (met een *) in en je krijgt bericht over de vervolgstappen. Ook ontvang je de vragenlijsten die je alvast kunt invullen.

Vraag om een toewijzing

Om vergoede jeugdhulp binnen de GGZ voor jouw kind te ontvangen heb je een toewijzing nodig. Een toewijzing voor zorg kan worden afgegeven door de gemeente, CJG, wijkteam, huisarts, POH GGZ of een andere verwijzer. Kijk hiervoor op de site van de gemeente waar jouw kind/de jongere woont of neem contact op met de huisarts.

Mail de informatie

Stuur de verwijzing en de ingevulde vragenlijsten per mail naar pdij@ijsselgroep.nl

Zorgadministratie

De gegevens worden door onze zorgadministratie verwerkt.

Contact en intake

Zijn alle gegevens compleet, dan ontvang je een bevestiging van ontvangst. Ook ontvang je via de mail een uitnodiging voor een intakegesprek.

Starten of verder kijken

Na het intakegesprek wordt definitief bepaald of het traject gestart kan worden en hoe dit er concreet uit komt te zien. Als IJsselgroep niet aan de hulpvraag kan voldoen, dan zal een medewerker van IJsselgroep samen met ouders of verzorgers en de gemeente kijken naar een andere passende hulpverleningsinstantie.

Niet vergoede zorg/particuliere hulpvragen

Heb je geen verwijzing voor jouw kind, maar wil je wel hulp? Start dan ook met het invullen van het digitale aanmeldingsformulier. Neem daarna, als tussenstap, contact op met het secretariaat en informeer naar de tarieven en vervolgstappen: 088 – 093 15 15 of via pdij@ijsselgroep.nl

Bekijk hier de locaties

Wanneer kan ik starten

Ik wil mij aanmelden

Meer informatie

Heb je vragen of wil je in gesprek over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met Brigitte Blom, Elke Demirtas of Annelies Caron.