Skip to main content

Profielfoto van Anette Reessink

Team

Anette Reessink

  • Kinder- en jeugdpsycholoog
  • Regiebehandelaar dyslexiezorg en BGGZ/ZGGZ
  • Gedragswetenschapper
  • 06 57 56 75 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Door te verbinden kun je delen en vermenigvuldigen

Sinds 2008 werk ik bij de IJsselgroep. Aanvankelijk in de leerlingenzorg, waarvoor ik op 'mijn' scholen als kinder- en jeugdpsycholoog het vaste aanspreekpunt was om mee te denken over de beste begeleiding voor en zorg aan leerlingen met leer- en gedragsmoeilijkheden. Inmiddels werk ik sinds enige jaren als regiobehandelaar voor zowel de dyslexiezorg als de basis jeugd GGZ in de regio's Achterhoek, Liemers en Zuid-Twente. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd op het vlak van rekenproblemen en dyscalculie. Dit werk is zo gevarieerd, dat het altijd uitdagend blijft. Bovendien werk ik voor een groot gebied vol betrokken mensen.

Wat ik veel doe in mijn werk is verbinden. Dit doe ik door continu op zoek te zijn naar de verbinding tussen zorg en onderwijs, zowel met scholen, besturen, gemeenten, ouders en zorgprofessionals. En door continu af te stemmen met de mensen en organisaties om de lijnen in de zorg zo kort en efficiënt mogelijk te maken. Dat leidt tot delen en vermenigvuldigen van kennis en vaardigheden.

Uiteindelijk hebben onze cliënten daar baat bij. Het kind met dyslexie, de jongere met angstklachten, de leerkracht die af wil stemmen op de ontwikkelingsbehoeften van een leerling, de school die het taalonderwijs wil verbeteren, de gemeente die het niveau van geletterdheid wil verhogen.