Skip to main content

Profielfoto van Madelon Lagro

Team

Madelon Lagro

  • Gezondheidszorgpsycholoog
  • Gedragswetenschapper Passend Onderwijs
  • Orthopedagoog
  • 06 20 40 91 30
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Werkdagen:
    Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdagochtend
"Rekening houdend met de mogelijkheden van een kind en diens omgeving, hoop ik bij te kunnen dragen aan de groei en succeservaringen van kinderen, ouders en leerkrachten."

Werkterrein IJsselgroep / Specialismen

In mijn werk als Gedragswetenschapper Passend Onderwijs tracht ik middels een handelingsgerichte aanpak de onderwijsbehoeften van kinderen te vertalen naar wat nodig is binnen het onderwijsproces en daarbuiten. Dit kan door middel van observeren, het bijwonen van ondersteuningsteams, het voeren van consultatieve leerlingbesprekingen en het coachen van leerkrachten en/of intern begeleiders.  

Voor het Samenwerkingsverband in Doetinchem heb ik zitting in het Onderwijszorgloket en denk ik onafhankelijk deskundige mee over de meest passende onderwijsplek voor kinderen met specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. 

Binnen de Jeugdpraktijk ben ik werkzaam als regiebehandelaar en werk ik, in samenwerking met een medebehandelaar, met kinderen/jongeren met uiteenlopende problematieken, zoals autisme, angst, dwang, trauma en depressie. Daarnaast verzorg ik ouderbehandelingen.

Specialismen: CGT, EMDR en trainer Op Volle Kracht (depressie- en suïcidepreventie)

Wat bevalt jou aan het werken bij IJsselgroep?

Werkzaam zijn op het snijvlak van zorg en onderwijs maakt dat elke dag weer anders en enerverend is. Mijn streven is om voor elk kind de behandeling zo passend mogelijk vorm te geven en dus rekening te houden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van het kind en zijn/haar omgeving. Hierbinnen is het van groot belang dat de 'neuzen' van alle betrokkenen dezelfde kant op staan en dat het welbevinden van het kind voorop staat. Het mooiste aan mijn vak is het feit dat ik onderdeel mag zijn van de groei en succeservaringen van kinderen, ouders en leerkrachten.