Skip to main content

Profielfoto van Nina Giesen

Team

Nina Giesen

  • Orthopedagoog
  • Gedragswetenschapper
  • 06 41 17 71 38
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Werkdagen:
    Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag
"De beste zorg is goed onderwijs"

Werkterrein bij IJsselgroep / Specialismen

Passend Onderwijs: als gedragswetenschapper werk ik op meerdere scholen in de regio, waardoor ik een bijdrage hoop te leveren aan het welbevinden en schoolsucces van kinderen. Dit alles in nauw contact met ouders en school. Dit doe ik door middel van bijvoorbeeld observeren in de groep, het voeren van consultatieve leerlingbesprekingen, het deelnemen aan ondersteuningsteams, het uitvoeren van onderzoeken, adviseren en het coachen van leerkrachten en/of intern begeleiders. Dit alles vanuit de handelingsgerichte aanpak (HGW).

Dyslexiezorg: hier ben ik betrokken bij alle fases van het traject. Van de consultatie op school tot de dossierbeoordeling, van onderzoek tot behandeling (en de periode daarna) en het coachen en ondersteunen van collega's. Daarnaast ben ik op gemeente- en regioniveau actief op het vlak van preventie.

Wat bevalt jou aan het werken bij IJsselgroep?

Sinds 2020 werk ik met veel plezier bij IJsselgroep. Binnen IJsselgroep krijg je veel vrijheid en vertrouwen om je werk goed vorm te geven. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bovendien leer ik graag van de kennis en ervaringen van mijn collega's; er is hier zoveel expertise in huis! Dat ik hier werkzaam mag zijn op het snijvlak van onderwijs en zorg, maakt iedere dag voor mij weer interessant en leerzaam. Mijn werk ervaar ik als zinvol en van betekenis. Ik geniet ervan kinderen te zien groeien en te ervaren dat leerkrachten met plezier, kennis en kunde voor de klas staan.